Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trnavský kraj otvoril športovisko pri spojenej škole v D. Strede

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Investícia nadviazala na minuloročnú modernizáciu telocvične.

Dunajská Streda 5. októbra (TASR) - Nové multifunkčné ihrisko, atletickú dráhu, priestor na skok do diaľky a vrh guľou pri Spojenej škole Gyulu Szabóa v Dunajskej Strede zrekonštruoval Trnavský samosprávny kraj (TTSK) za takmer 190.000 eur.

Investícia nadviazala na minuloročnú modernizáciu telocvične. "Pokračujeme v napĺňaní trojročného plánu na výstavbu a rekonštrukciu telocviční a vonkajších športovísk pri 13 stredných školách. Pri spojenej škole študenti a verejnosť budú môcť využívať po zmodernizovanej telocvični aj vonkajšie športoviská," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Pribudlo tiež nové osvetlenie a bezpečnostné oplotenie. "Ďalší športový areál v Dunajskej Strede je dôkazom, že samosprávny kraj rozvíja športovú infraštruktúru v prospech svojich obyvateľov vo všetkých okresoch. Verím, že služby multifunkčného areálu využijú študenti škôl, ako aj široká verejnosť," doplnil podpredseda TTSK József Berényi.

"Športové ihrisko a ovál fungoval od roku 1995 bez akýchkoľvek opráv alebo údržby. Technický stav ihriska z hľadiska bezpečnosti neumožňoval vyučovanie telesnej a športovej výchovy. Naši študenti budú môcť konečne opäť športovať na modernom a kvalitnom športovisku," skonštatovala riaditeľka školy Angelika Vajdaová.