Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trnavský kraj pripravil mapu prímestskej autobusovej dopravy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Ján Siman

Mapu dostanú v tlačenej forme k dispozícii všetci starostovia obcí a primátori miest v kraji, rovnako aj dopravcovia. V elektronickej forme je prístupná na webovej stránke TTSK.

Trnava 10. februára (TASR) - Mapu prímestskej autobusovej dopravy, poskytujúcu potrebné informácie o autobusových linkách dopravcov, pripravil pre obyvateľov Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Ako o tom informoval predseda TTSK Jozef Viskupič, je súčasťou série krokov smerujúcich k hľadaniu alternatívy k osobnej automobilovej doprave.

"Aj touto formou chceme poskytnúť informácie, aby si cestujúci jednoducho a prehľadne vedeli nájsť svoj spoj do cieľovej destinácie a naplánovali si cestu," uviedol s tým, že snahou je dostať viac cestujúcich do prímestskej autobusovej dopravy.

Mapu dostanú v tlačenej forme k dispozícii všetci starostovia obcí a primátori miest v kraji, rovnako aj dopravcovia. V elektronickej forme je prístupná na webovej stránke TTSK. "Naša aktivita sa mapou spojov nekončí. Postupne chceme cestujúcim poskytnúť ďalšie doplnkové služby spojené s ich cestovaním, ako napríklad aktuálne informácie o pohybe jednotlivých spojov či obsadenosti," doplnil Viskupič.