Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Trnavský kraj znižuje dlh, očakávajú ho pod 50 miliónov eur

Na snímke zľava predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podľa poskytnutých informácií sa dlh samosprávy k 31. marcu očakáva vo výške 49.701.542 eur, čo je 31,4 percenta bežných príjmov.

Trnava 8. marca (TASR) – Trnavský samosprávny kraj (TTSK) znížil od roku 2017 dlh kraja o viac ako päť miliónov eur. TASR túto informáciu potvrdilo oddelenie komunikácie TTSK.

Podľa poskytnutých informácií sa dlh samosprávy k 31. marcu očakáva vo výške 49.701.542 eur, čo je 31,4 percenta bežných príjmov. "Súčasné vedenie preberalo kraj v roku 2017 s dlhom na úrovni 55.259.267 eur, čo bolo 43,78 percenta bežných príjmov. Za ostatné dva roky sa podarilo hospodárením a rozpočtovaním znížiť dlh župy. Zároveň sme realizovali mnoho rozvojových projektov. V dobrých časoch sme sa zamerali na znižovanie dlhu, čo sa v aktuálnej situácii javí ako najlepšie možné riešenie," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Vzhľadom na aktuálnu mimoriadnu situáciu bude samospráva realizovať viacero opatrení a pripraví úpravu rozpočtu, aby znížila dosah krízy. "Rovnako budeme už tento týždeň rokovať, aj na platforme Združenia samosprávnych krajov SK8, s ministrom financií o kompenzačných opatreniach štátu pre krajskú samosprávu," doplnil predseda kraja.