Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Trojici mladých sprejerov hrozí až osem rokov väzenia

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Mladíci najskôr pri čakaní na autobus z Trakovíc do Malženíc posprejovali unimobunku a nakoniec aj zastávku, na ktorej čakali.

Trnava 30. decembra (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil troch sprejerov vo veku 20, 18 a 16 rokov zo zločinu poškodzovania cudzej veci spolupáchateľstvom za posprejovanie viacerých objektov v obciach Malženice v okrese Trnava a Trakovice v okrese Hlohovec.

Mladíci najskôr pri čakaní na autobus z Trakovíc do Malženíc posprejovali unimobunku a nakoniec aj zastávku, na ktorej čakali. "V Malženiciach potom išli k obecnému úradu a na stenu pri kotolni nasprejovali polmetrovú ihlu, na dvere im vyšiel vyše dvojmetrový hanlivý nápis a na fasádu úradu číslo 420, symbol fajčiarov marihuany. Na múre a garáži po nich zostalo slovo 'skap' a opäť ďalšie číslice. Ich tvorbu našli aj na rímskokatolíckom kostole, kde nastriekali tri číslice so vztýčeným prstom," informovala hovorkyňa.

V zmysle zákona hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Ako dodala hovorkyňa, trestná sadzba je u nich vyššia najmä z dôvodu poškodeného kostola, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou. Vzhľadom na vek obvinených a trestnú minulosť bude však trest primerane znížený.

Obec Malženice vyčíslila škody vo výške 500 eur. Podľa starostu Trakovíc sa všetky kresby podarilo bez škody odstrániť. Trojica je stíhaná na slobode.