Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Trstenú a poľský Chocholów spojí nová autobusová linka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Služby pre domácich i zahraničných návštevníkov v nadchádzajúcej letnej sezóne kraj chystá aj pre cyklistov.

Trstená 26. apríla (TASR) – Nová pravidelná medzinárodná autobusová linka na trase Trstená – Suchá Hora – Chocholów začne premávať od 1. mája. Jazdiť bude každý pracovný deň, aj počas víkendov a sviatkov. TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

"Verím, že vybudovanie pravidelného spojenia je úspešným krokom k tomu, aby sme posilnili mobilitu v prihraničí a v nemalej miere podporili aj náš cestovný ruch," uviedla predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Služby pre domácich i zahraničných návštevníkov v nadchádzajúcej letnej sezóne kraj chystá aj pre cyklistov. Od tohto víkendu začínajú jazdiť regionálne cyklobusy do lokalít Terchová, Nová Bystrica a Turčianske Teplice. Spoje budú premávať v sobotu, nedeľu a vo sviatok od 1. mája do 25. septembra. Počas letných prázdnin budú jazdiť aj v piatok.

Hovorkyňa dodala, že v regiónoch Liptov a Orava začínajú cyklobusy jazdiť od júna. Premávať budú cez víkendy a sviatky a denne počas letných prázdnin. Cyklobusová sezóna sa na Orave končí 15. septembra a na Liptove 30. septembra.