Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

TSK chce cez dotačné schémy rozdeliť trištvrte milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

TSK podľa nej v tomto roku plánuje podporiť aj návrhy mladých ľudí na stredných školách.

Trenčín 10. januára (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce v tomto roku prostredníctvom svojich dotačných schém rozdeliť na kultúrno-spoločenské a športové podujatia, študentské, komunitné a environmentálne projekty 750.000 eur. Informovala o tom vedúca finančného odboru Úradu TSK Renáta Ozimová.

Do konca marca je možné podať projekty v rámci dotačného systému TSK a participatívneho-komunitného rozpočtu TSK. „Objem finančných prostriedkov určených na podporu podujatí a projektov je 300.000 eur, na projekty v rámci participatívneho-komunitného rozpočtu je určených 200.000 eur,“ uviedla Ozimová.

Ako dodala, environmentálne nápady obyvateľov kraja bude možné aj v tomto roku realizovať vďaka grantu Zelené oči. Po novom je možné žiadosť podávať elektronicky, v rámci troch hodnotiacich kôl s uzávierkami do 31. januára, 31. marca a 31. mája. Rozpočet grantu je 80.000 eur.

TSK podľa nej v tomto roku plánuje podporiť aj návrhy mladých ľudí na stredných školách. V rámci participatívnych rozpočtov na stredných školách si študenti budú môcť navrhnúť rôznorodé projekty „Na nápady mladých ľudí na našich stredných školách sme vyčlenili 38.000 eur, študenti každej župnej strednej školy si tak budú môcť zrealizovať projekty za 1000 eur,“ dodala Ozimová s tým, že zážitkové vzdelávanie stredoškolákov podporí sumou 100.000 eur.