Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Kraj chce modernizovať vzdelávanie na strednej škole v Prievidzi

Ilustračná snímka Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zamestnanci školy absolvujú kurzy a semináre v štyroch oblastiach za účelom zabezpečenia kvalitného vzdelávania absolventov školy.

Prievidza 14. mája (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce zmodernizovať vzdelávanie na Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Prievidzi. Projektom, na ktorý chce získať zdroje z Fondu na spravodlivú transformáciu, sleduje nákup informačno-komunikačných technológií, pomôcok i vzdelávanie pedagógov. Zámer odobrili krajskí poslanci na svojom rokovaní v pondelok.

"Predmetom projektu je obstaranie moderného odborného zdravotníckeho vybavenia odborných učební, vybavenie učební kvalitnou technológiou a vzdelávanie odborných pedagogických zamestnancov za účelom zvýšenia kvality a zatraktívnenia stredného odborného vzdelávania," uviedla vedúca odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková.

V rámci odborného zdravotníckeho vybavenia kraj podľa nej obstará simulátory, figuríny, trenažéry, modely, virtuálnu anatómiu, nemocničný informačný systém a ďalšie zdravotnícke vybavenie, ktoré bude určené na skvalitnenie vzdelávacieho procesu v odborných učebniach školy. Obstarať chce i vybavenie jazykovej učebne a učebne informatiky, pomôcky pribudnú i v učebni ošetrovateľských techník.

Zamestnanci školy absolvujú kurzy a semináre v štyroch oblastiach za účelom zabezpečenia kvalitného vzdelávania absolventov školy.

Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 742.723,84 eura, TSK bude žiadať nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške 683.305,93 eura. Na financovaní sa bude podieľať sumou 59.417,91 eura.

NFP na modernizáciu bude TSK postupne žiadať i na všetky ostatné stredné školy na hornej Nitre.