Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Laureáti najvyšších ocenení Trenčianskeho kraja si ich prevezmú na jar

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Cenu predsedu TSK si medzi jednotlivcami prevezmú vedúci folklórnej skupiny Kubrá v Trenčíne Stanislav Liška, bádateľ Peter Múčka a Imrich Tatiersky za prínos v kultúrnej oblasti.

Trenčín 22. februára (TASR) – Štyria jednotlivci a dva kolektívy sa stanú držiteľmi prestížnych ocenení Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) za rok 2021. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Cenu TSK získa Ivana Marková za udržiavanie a šírenie tradičných remesiel a prácu v oblasti uchovávania kultúrneho dedičstva pre ďalšie generácie. V kategórii kolektívov si rovnaké cenenie prevezme Kongregácia školských sestier de Notre Dame za nezištnú prácu s mládežou a formovanie hodnotovo i osobnostne vyzretej spoločnosti v rámci Trenčianskeho kraja.

Cenu predsedu TSK si medzi jednotlivcami prevezmú vedúci folklórnej skupiny Kubrá v Trenčíne Stanislav Liška, bádateľ Peter Múčka a Imrich Tatiersky za prínos v kultúrnej oblasti. Medzi kolektívmi cenu predsedu získa Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa v Považskej Bystrici za výchovnú a umeleckú činnosť.

Odborná komisia prijala od 23 predkladateľov celkovo 26 návrhov na udelenie ocenení. Laureáti si ich prevezmú na slávnostnom odovzdávaní na jar tohto roka.