Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj chce zrekonštruovať priestory bánovskej SOŠ

Ilustračné foto. Foto: TASR- Erika Ďurčová

V rámci rekonštrukcie sa kraj zamieria na dielne praktickej výučby, ktoré budú vybavené novými prístrojmi a zariadeniami s cieľom skvalitnenia odbornej praxe.

Bánovce nad Bebravou 22. decembra (TASR) - Rekonštrukciu priestorov praktického vyučovania Strednej odbornej školy (SOŠ) strojníckej v Bánovciach nad Bebravou a modernizáciu tamojšieho vybavenia plánuje zabezpečiť Trenčiansky samosprávny kraj (TSK). Náklady na realizáciu investície odhadol na viac ako 1,9 milióna eur, financovať ju chce z fondov Európskej únie.

Projekt modernizácie odborného vzdelávania počíta s rekonštrukciou priestorov, ktorá bude zahŕňať búracie práce, vymurovanie priečok, osadenie okien, výmenu vykurovacích telies, osvetlenia i elektrických prípojok k strojom. "Týmito úpravami sa dosiahne vylepšenie estetických, bezpečnostných, hygienických a tepelných podmienok priestorov pre praktické vyučovanie," ozrejmila krajská samospráva.

Dielne budú podľa nej následne vybavené novými prístrojmi a zariadeniami s cieľom skvalitnenia odbornej praxe. "Realizáciou aktivít dôjde k zvýšeniu kvality odborného vzdelávania a prípravy, praktických zručností žiakov a k lepšiemu uplatneniu absolventov na trhu práce," skonštatovala.

Náklady na realizáciu projektu odhadol TSK na 1.985.000 eur, z Integrovaného regionálneho operačného programu žiada nenávratný finančný príspevok vo výške 1.885.750 eur. Zvyšnú sumu zaplatí zo svojho rozpočtu. Podanie žiadosti odobrili trenčianski krajskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.