Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

TTSK bude v školských jedálňach v Galante a Gbeloch variť pre seniorov

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Trnavský kraj oslovil samosprávy v kraji, kde aktuálne dokáže poskytovať stravu prostredníctvom svojich školských zariadení, či by prejavili záujem o zabezpečovanie obedov pre svojich seniorov.

Trnava 11. apríla (TASR) - V rámci podporných aktivít obnoví Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prípravu jedla vo svojich stredoškolských kuchyniach v mestách Galanta a Gbely. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.

Po veľkonočných sviatkoch bude kraj seniorom v Galante denne pripravovať približne 100 obedov, ktorých rozvoz zabezpečí mesto. V Gbeloch bude pripravovaných denne približne 70 obedov, ktoré budú rozvážané seniorom domov.

Trnavský kraj oslovil samosprávy v kraji, kde aktuálne dokáže poskytovať stravu prostredníctvom svojich školských zariadení, či by prejavili záujem o zabezpečovanie obedov pre svojich seniorov. Na základe povolenia ministerstva školstva za splnenia prísnych hygienických požiadaviek a následného schválenia regionálnym úradom verejného zdravotníctva bude kraj poskytovať obedy starším spoluobčanom v mestách, kde o to samosprávy prejavili záujem.