Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Seniori budú v autobusoch trnavského kraja cestovať bezplatne

Ilustračné foto Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Na uplatnenie zliav je potrebné nahrať si Senior Pas na dopravnú čipovú kartu na jednom z predajných miest dopravcov.

Trnava 30. júna (TASR) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) zavádza nové zľavy pre cestujúcich prímestskou autobusovou dopravou. Týkajú sa seniorov nad 70 rokov a cestujúcich vo veku nad 62 rokov. Platiť budú podľa informácií predsedu TTSK Jozefa Viskupiča od štvrtka 1. júla u všetkých troch zmluvných dopravcov TTSK - Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.

„Ľudia s vekom 70 a viac rokov budú môcť odteraz cestovať bezplatne, pričom doteraz sa prepravovali za 0,20 eura za každých začatých 25 kilometrov jazdy. Na využitie týchto benefitov stačí, aby si u dopravcu vybavili Senior Pas, ktorým sa v autobuse preukážu. Obyvatelia vo veku nad 62 rokov budú mať zľavu 25 percent z ceny cestovného. Týmto krokom chceme prilákať nových cestujúcich,“ uviedol Viskupič.

Na uplatnenie zliav je potrebné nahrať si Senior Pas na dopravnú čipovú kartu na jednom z predajných miest dopravcov. Záujemca sa preukáže dokladom totožnosti a zaplatí ročný manipulačný poplatok vo výške 5 eur. Pri nástupe do prímestského autobusu už len jednoducho priloží kartu k čítačke a dostane vytlačený lístok.

Zmeny schválili krajskí poslanci na májovom zasadnutí. Svojim rozhodnutím zosúladili aj tarifné skupiny cestujúcich v prímestskej autobusovej doprave s platnou vyhláškou. V prípade tarifnej kategórie detí tak bola horná hranica zvýšená z 15 na 16 rokov. Ide o ďalší z krokov v rámci prípravy zavedenia integrovaného dopravného systému.