Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Trnavská organizácia cestovného ruchu vyhlásila súťaž risografík

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Cieľom súťaže je vytvoriť signovanú autorskú kolekciu diel vytlačených technikou risografie v limitovanom počte do 200 kusov.

Trnava 28. decembra (TASR) - Verejnú súťaž návrhov risografík, ktoré majú ilustrovať zaujímavosti a príbehy regiónov Trnavského kraja, vyhlásila 28. decembra Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Výsledkom súťaže bude kolekcia piatich až 15 víťazných návrhov vytvorených ľubovoľnou technikou. "Každý z nich bude ohodnotený finančnou odmenou 1000 eur. Časť aktivít a propagácie kraja ako turistickej destinácie sa presunula do online priestoru v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19. Zároveň mnohé z nich dostali novú podobu. V týchto súvislostiach sme sa rozhodli podporiť miestny kreatívny a kultúrny priemysel a vyhlásiť súťaž návrhov risografík na tému Trnavský kraj príbehov," uviedol predseda KOCR Trnavský kraj a zástupca predsedu TTSK Pavol Kalman.

Ako doplnil, víťazné návrhy budú po vytlačení vystavené v turistických informačných centrách, kde si ich budú môcť návštevníci zakúpiť. Cieľom súťaže je vytvoriť signovanú autorskú kolekciu diel vytlačených technikou risografie v limitovanom počte do 200 kusov. Tematicky by mali návrhy zobrazovať to turisticky najatraktívnejšie z okolia Hlohovca, Piešťan, Trnavy, Záhoria a Žitného ostrova.

Každý autor môže do súťaže predložiť päť rozdielnych návrhov, ktoré by mali byť čo najvernejším náhľadom finálneho diela. V návrhu je možné použiť sútlač maximálne troch farieb z farebnej palety ôsmich dostupných. Uzávierka súťaže je 15. februára 2021 a jej výsledky budú zverejnené v priebehu marca. Presné technické špecifikácie a podmienky súťaže sú dostupné na www.krajzazitkov.sk/sutaz.