Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Cez Veľkú noc autobusy v Trnavskom kraji jazdia v sviatočnom režime

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Mestská hromadná doprava (MHD) je zabezpečovaná v súlade s opatreniami prijatými jednotlivými samosprávami.

Trnava 8. apríla (TASR) - Autobusy mestskej i prímestskej dopravy v Trnavskom kraji budú počas veľkonočných sviatkov premávať v sviatočnom režime. Na Veľký piatok (10. 4.), v nedeľu (12. 4.) a v pondelok (13. 4.) budú spoje premávať ako v nedeľu a štátom uznaný sviatok. V sobotu (11. 4.) budú premávať ako počas akejkoľvek inej soboty v roku. Počas pracovných dní majú cestujúci linky prímestskej dopravy k dispozícii ako v posilnenú sobotu. Informovala o tom riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností Arriva na Slovensku Petra Helecz.

Mestská hromadná doprava (MHD) je zabezpečovaná v súlade s opatreniami prijatými jednotlivými samosprávami. Na základe rozhodnutia mesta Trnava premáva MHD aj počas pracovných dní vo víkendovom režime. MHD v meste Piešťany je zabezpečovaná počas pracovných dní až do odvolania v obmedzenom režime ako v posilnenú sobotu. V Senici premáva MHD až do odvolania ako v sobotu.

Na základe rozhodnutia mesta Hlohovec jazdia linky v mimoriadnom režime a vybrané spoje mestskej hromadnej dopravy až do odvolania nepremávajú. Počas sviatočných dní 10. apríla, 12. a 13. apríla budú spoje premávať ako v nedeľu a sviatok. Platné cestovné poriadky nájdu cestujúci na webovej stránke spoločnosti Arriva Trnava v sekcii cestovné poriadky.

Pre prímestskú autobusovú dopravu sa Trnavský samosprávny kraj podľa vyjadrenia predsedu Jozefa Viskupiča rozhodol nepristúpiť po rokovaní s autobusovými dopravcami k úplnému "vypnutiu" autobusových liniek. "Je potrebné brať do úvahy potreby ľudí, ktorí musia cestovať za prácou aj mimo svoj okres. V mnohých prípadoch sú to zdravotnícki zamestnanci či pracovníci zariadení sociálnych služieb. Nechceme ešte ďalšími opatreniami sťažovať situáciu našim zamestnávateľom a ich zamestnancom a ohroziť pacientov a klientov zdravotníckych či sociálnych zariadení v kraji,“ uviedol.