Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Poslanci Trnavského kraja schválili zavedenie zónového členenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Kroky schválené s účinnosťou od 1. januára 2023 smerujú aj k umožneniu integrácie dopravy s Bratislavským krajom.

Trnava 28. júla (TASR) – Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválili na stredajšom mimoriadnom rokovaní zavedenie zónového členenia kraja a predplatných cestovných lístkov. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.

Ako uvádza dôvodová správa, má to viesť k zvýšeniu atraktivity cestovania prímestskými autobusmi. Kroky schválené s účinnosťou od 1. januára 2023 smerujú aj k umožneniu integrácie dopravy s Bratislavským krajom. "Prijali sme zmeny, ktoré výrazne ovplyvnia budúcnosť cestovania. Ponúkneme predplatné cestovné lístky, ktoré budú cenovo výhodnejšie pre pravidelných cestujúcich. V rámci časovej a zónovej platnosti budú môcť ľudia cestovať neobmedzene. Na budúci rok spustíme efektívnu informačnú a marketingovú kampaň pre verejnosť, ktorej súčasťou budú aj uvádzacie zľavy," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

V rámci propagácie cestovania prímestskými autobusmi samospráva pracuje aj na zavedení inovácií, ktoré sa týkajú napríklad platby bankovou kartou respektíve nákupu cestovného lístka prostredníctvom mobilnej aplikácie. "Cestovanie bude vďaka tomu jednoduchšie a pohodlnejšie. Stane sa relevantnou alternatívou k osobnej automobilovej doprave, ktorá je súčasne ekologickejšia," informovalo komunikačné oddelenie kraja.

Príležitostným cestujúcim a ľuďom, ktorí sa dopravujú na krátke vzdialenosti, bude ponechaná možnosť zakúpenia jednorazového cestovného lístka. Jeho tarifa však bude upravená.