Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Trnavský kraj v participatívnom rozpočte podporí 30 projektov

Ilustračná snímka Foto: Andrej Galica

V okrese Dunajská Streda sa bude realizovať sedem projektov rovnako aj v okrese Trnava. V Galantskom okrese podporí kraj šesť, v Piešťanskom a Skalickom okrese po tri projekty

Trnava 27. februára (TASR) - Sumu 100.000 eur rozdelí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) trom desiatkam najúspešnejších projektov tohtoročného piateho ročníka participatívneho rozpočtu (PR). O prostriedky sa uchádzalo 66 projektov, o finálnom zozname podporených rozhodlo deliberatívne fórum, hlasujúca verejnosť i predkladatelia projektov, ktorí sa hodnotili navzájom. Informoval o tom TTSK.

"Aktivity občianskej spoločnosti sme sa rozhodli podporovať aj napriek nepriaznivej makroekonomickej situácii. Prostredníctvom PR s názvom Tvoríme kraj sme za päť rokov podporili už 255 projektov v sume 1,1 milióna eur," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

V okrese Dunajská Streda sa bude realizovať sedem projektov rovnako aj v okrese Trnava. V Galantskom okrese podporí TTSK šesť, v Piešťanskom a Skalickom okrese po tri projekty. V okrese Hlohovec a v okrese Senica sa budú realizovať dva podporené projekty.

V online hlasovaní, kam prišlo takmer 50.000 hlasov, mal každý hlasujúci možnosť podporiť minimálne tri projekty. Celkovo najviac hlasov získal projekt z okresu Dunajská Streda s názvom Oprava strechy na rozprávkovom eko-domčeku. Podporu dostala aj stála výstava histórie hasičov v Šamoríne i Festival v stodole. V okrese Hlohovec sa môžu tešiť na Učenie šité na mieru i netradičné ihrisko. V okrese Piešťany projektové prostriedky pomôžu pri záchrane amfiteátra v obci Šípkové i záhrade Elektrárne Piešťany.

V Skalickom okrese sa bude v tomto roku realizovať projekt Postaraj sa o svoju zeleň, ktorý umožní v priestoroch futbalového štadióna v Trnovci zrealizovať výsadbu mladých listnatých stromov. V okrese Trnava bol úspešný aj projekt dobrovoľnej civilnej ochrany s názvom Nebojím sa zachrániť život II. Prostredníctvom vzdelávania a didaktických hier deťom priblíži oblasť poskytovania prvej pomoci a problematiku integrovaného záchranného systému. Bodoval tiež projekt SOS mačky, Zážitková učebňa i osadenie mobiliára pri hrade Dobrá Voda.