Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

CSS Horný Turiec je v karanténe, jeden z klientov zomrel

Ilustračné foto. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Prijímatelia sociálnej služby sú vo väčšej miere podľa nej bez príznakov ochorenia, v ojedinelých prípadoch pociťujú slabosť a sú zaznamenané subfebrílie, ktoré po pár dňoch ustúpili.

Turčianske Teplice 15. februára (TASR) - Nový koronavírus sa rozšíril aj v Centre sociálnych služieb (CSS) Horný Turiec v Turčianskych Tepliciach. Zariadenie je v karanténe, jeden z prijímateľov sociálnej služby na následky ochorenia COVID-19 zomrel. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martina Remencová.

"Aktuálne je v zariadení 23 prijímateľov sociálnej služby a osem zamestnancov pozitívnych," spresnila Remencová.

Prijímatelia sociálnej služby sú vo väčšej miere podľa nej bez príznakov ochorenia, v ojedinelých prípadoch pociťujú slabosť a sú zaznamenané subfebrílie, ktoré po pár dňoch ustúpili. "Od 1. februára bol jeden prijímateľ hospitalizovaný, ktorý na následky ochorenia COVID-19 zomrel," doplnila.

Zariadenie zvláda epidemiologickú situáciu podľa ŽSK dobre, klientom poskytuje zdravotnú a opatrovateľskú starostlivosť, zabezpečilo aj sociálnu starostlivosť formou poradenstva a duchovnú činnosť pre lepšie zvládanie tejto záťažovej situácie. "Sociálne pracovníčky denne poskytujú ventilačný rozhovor prijímateľom. Zariadenie momentálne nepotrebuje personálnu výpomoc, v prípade potreby je ŽSK pripravený pomôcť," dodala Remencová.