Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Mesto Turčianske Teplice pripravilo Retrofest a dožinkové slávnosti

Na archívnej snímke dychová hudba Fatranka. Foto: TASR Pavol Ďurčo

Program dožinkových slávností okrem domáceho Detského folklórneho súboru Lúčik ponúkne vystúpenia Folklórneho súboru Poľana, Dychovej hudby Fatranka a Ideal Banda.

Turčianske Teplice 16. augusta (TASR) - Vystúpenia rockových kapiel i folklórnych skupín ponúkne program, ktorý pripravilo mesto Turčianske Teplice na záver tohto týždňa. Turčiansky Retrofest budú môcť záujemcovia navštíviť 20. augusta, 21. august bude patriť Hornoturčianskym dožinkovým slávnostiam. Informovala o tom samospráva na stránke mesta.

Na Retrofeste, ktorý sa začne o 15.00 h, vystúpia kapely Útes, Ervín Olešňan & band, Štvrtá tretina, TRibute, YPS a AYA. V prestávke pred posledným koncertom program doplní ohňová šou.

Program dožinkových slávností sa začne o 14.00 h a okrem domáceho Detského folklórneho súboru Lúčik ponúkne vystúpenia Folklórneho súboru Poľana, Dychovej hudby Fatranka a Ideal Banda. Slávnosti doplní tento rok i jarmok. Keďže ich program je venovaný poďakovaniu za úrodu, predstavia sa na ňom prevažne ľudoví remeselníci či predajcovia tovaru s ľudovou tematikou.

Obe podujatia sa uskutočnia v pešej zóne pred mestským úradom.