Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Turčianske Teplice zabezpečili dezinfekciu verejných priestranstiev

Na snímke člen Dobrovoľného hasičského zboru dezinfikuje špeciálnym prípravkom informačnú tabuľu na autobusovej stanici . Foto: TASR - Oliver Ondráš

Dobrovoľní hasiči rozdávajú pred sviatkami ochranné rúška občanom nad 65 rokov, a to v mestských častiach Dolná Štubňa, Turčiansky Michal a Diviaky.

Turčianske Teplice 9. apríla (TASR) - Mesto Turčianske Teplice zabezpečilo pred Veľkou nocou dezinfekciu všetkých najnavštevovanejších verejných miest. S prácami bude podľa potreby pokračovať. Informovala o tom vo štvrtok radnica na stránke mesta.

"Členovia Dobrovoľného hasičského zboru Dolná Štubňa dezinfikovali chlórovým roztokom detské ihriská na celom území mesta. Technické služby vyčistili všetky autobusové zastávky a v nich lavičky, cestovné poriadky, odpadové koše. Dezinfekciou prešli aj verejné WC na sídlisku Horné Rakovce, lavičky v pešej zóne, pred obchodným domom Kocka a v parku pred mestským úradom," spresnila radnica. Mesto zabezpečilo aj dezinfekciu nájomných bytových domov, ktoré sú v správe spoločnosti Teplico, prostredníctvom súkromnej firmy.

Dobrovoľní hasiči rozdávajú pred sviatkami ochranné rúška občanom nad 65 rokov, a to v mestských častiach Dolná Štubňa, Turčiansky Michal a Diviaky. Postupne, ako budú dobrovoľníčky dokončovať ďalšie stovky rúšok, budú sa distribuovať v ďalších častiach mesta. S roznáškou novín Teplické zvesti po výpadku pošty pomáhajú zas poslanci a členovia výborov mestských častí.