Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Turčianske Teplice postupne zabezpečujú obnovu hasičských zbrojníc

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Radnica má v pláne i rekonštrukciu zbrojnice v Diviakoch.

Turčianske Teplice 17. septembra (TASR) - Samospráva Turčianskych Teplíc postupne zabezpečuje rekonštrukciu hasičských zbrojníc na území mesta. Obnovu budovy v Dolnej Štubni už dokončila, v Turčianskom Michale práce aktuálne zabezpečuje. Radnica má v pláne i rekonštrukciu zbrojnice v Diviakoch.

"Sme zvláštne mesto, máme viac hasičských zbrojníc, viac dobrovoľných hasičských zborov. Som rád, že aj tento rok sme zrekonštruovali hasičskú zbrojnicu na Dolnej Štubni. Pri tom naši hasiči oslavovali 135. výročie svojho založenia. Bol to veľmi pekný darček," priblížil pre TASR primátor Igor Hus.

Aktuálne mesto podľa neho zabezpečuje rekonštrukciu zbrojnice v Turčianskom Michale a už požiadalo financie na obnovu budovy hasičov v Diviakoch. "Tú sme už čiastočne zrekonštruovali zo svojich prostriedkov, ale takisto je tam ešte veľa práce, v rámci ktorej sa dá hasičská zbrojnica ešte zlepšiť," spomenul.

Na rekonštrukciu dvojice zbrojníc získalo mesto financie z Ministerstva vnútra SR. Práce vyšli na približne 60.000 eur. "Činnosť dobrovoľných hasičov si vážim, lebo je postupne jedinou, ktorá je dobrovoľná. Som rád, že aj za pomoci štátu, aj keď nie je vždy jednoduché získať príspevok, sa nám zbrojnice podarilo zrekonštruovať," dodal Hus.