Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Turistické centrum v Holíči rozširuje tím sprievodcov na zámku

Na snímke kaplnka na zámku, ktorá služila ku konaniu súkromných bohoslužieb pre cisára a okruhu členov jeho dvora v Holíči 15. augusta 2021. Foto: TASR - Vladimír Miček

Sprievodcom na Holíčskom zámku sa môže stať každý záujemca starší ako 16 rokov.

Holíč 16. decembra (TASR) – Turistické informačné centrum v Holíči rozširuje tím sprievodcov na Holíčskom zámku. TASR o tom informovala Veronika Chňupková z turistického centra.

Ako uviedla, sprievodcom na Holíčskom zámku sa môže stať každý záujemca starší ako 16 rokov, ktorému neprekáža práca počas víkendov, štátnych sviatkov, kultúrnych podujatí a letných prázdnin. Záujemcovia sa môžu prihlásiť priamo v Turistickom informačnom centre alebo emailom na veronika.chnupkova@holic.sk.

"Práve od sprievodcu závisí, aké pocity a zážitky si ľudia odnesú. Práca lektora je príjemná, ale aj náročná, ale predovšetkým zaujímavá. Ponuka je najmä pre tých, ktorých zaujíma história, sú komunikatívni, samostatní, zodpovední a ochotní učiť sa novým veciam. Ideálne je ak záujemcovia vedia aj cudzí jazyk, čo však nie je podmienkou," doplnila Chňupková.