Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Turistickú infraštruktúru na Kláštorisku pri Bardejove obnovili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michaela Zdražilová

Archeologické nálezisko Kláštorisko-Mníchovský potok je novou turistickou zastávkou, ktorá je blízko hlavnej turistickej magistrály SNP - červená značka.

Bardejov 20. novembra (TASR) – Turistickú infraštruktúru v lokalite Kláštorisko-Mníchovský potok pri Bardejove obnovili. V spolupráci s miestnymi združeniami a aktivistami tak chcú oživiť zabudnutú históriu tohto miesta, kde bol v stredoveku kláštor. Pre TASR to povedal riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov Radomír Jančošek.

„Celkovo sme obnovili drevené prvky - besiedku a lavičky, ďalej kamenné ohnisko, turistické značenie, pribudla informačná tabuľa, realizovali sa terénne úpravy a jemný posyp kameninou,“ uviedol s tým, že súčasťou prác bolo i čistenie porastov a ich prerezávka, osadenie tabule s historickými informáciami od archeológov a mapou regiónu. „Cieľom obnovy je revitalizácia lokality, ktorá je turisticky atraktívna,“ doplnil Jančošek.

Archeologické nálezisko Kláštorisko-Mníchovský potok je novou turistickou zastávkou, ktorá je blízko hlavnej turistickej magistrály SNP - červená značka. Lokalita Kláštorisko sa nachádza v katastri obce Zlatné. „Do konca roka ešte obnovíme drevenú besiedku s ohniskom, takzvaný Komínek Mihaľov v Bardejove,“ dodal.

OOCR v uplynulých mesiacoch pokračovala aj v prácach na údržbe liečivých singletrackov, oprave turistických chodníkov a v renovácii ich značení pred nastávajúcou zimou.