Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Turistický ruch na Horehroní začína vykazovať čísla ako pred krízou

Na archívnej snímke otvorenie letnej turistickej sezóny v regiónoch OOCR Stredné Slovensko a Región Horehronie 3. mája 2022. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Región s veľkým prírodným potenciálom, kultúrnym bohatstvom a kvalitou poskytovaných služieb ponúka množstvo turistických trás, cyklotrás, lyžiarskych stredísk, atrakcií a pamiatok.

Brezno 11. marca (TASR) - Cestovný ruch na Horehroní sa aj napriek dvojročnej koronakríze, aktuálnej energickej kríze i pretrvávajúcemu vojnovému konfliktu na Ukrajine opäť stavia na nohy. Nasvedčujú tomu čísla za rok 2022, ktoré hovoria, že v regióne takmer dobehli predchádzajúce roky, ktoré neboli poznačené krízami. Informuje o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.

"Cestovný ruch má v regióne Horehronie obrovský potenciál, ktorý sa neustále vyvíja, čím ponúka ďalšie možnosti na svoj rozvoj, čo možno badať stále vznikajúcimi novými produktmi cestovného ruchu a pribúdajúcimi ubytovacími a stravovacími zariadeniami. Významnou súčasťou sú taktiež doplnkové služby cestovného ruchu, ktoré dotvárajú a obohacujú nezabudnuteľný zážitok či už z návštevy, pobytu alebo dovolenky strávenej na Horehroní," uviedla výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Región s veľkým prírodným potenciálom, kultúrnym bohatstvom a kvalitou poskytovaných služieb ponúka množstvo turistických trás, cyklotrás, lyžiarskych stredísk, atrakcií a pamiatok, ktoré sa pre verejnosť stávajú čoraz viac príťažlivejšími a vyhľadávanejšími formami na trávenie voľného času.

Podľa OOCR Región Horehronie tieto skutočnosti spôsobujú aj zvyšovanie ponuky práce v tomto odvetví, ktorá je v priamej úmernosti so zvyšovaním kvality poskytovaných produktov a služieb, ktoré o čosi rýchlejšie možno docieliť aj odborným vzdelaním v tejto oblasti. "Takúto ponuku odborného vzdelávania umožňuje napríklad aj Hotelová a Obchodná akadémia v Brezne, založená na tradíciách zo svojho 100-ročného pôsobenia," dodáva.