Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Turistov k Trenčianskemu hradu vyvezie vláčik

Návštevníkov na Trenčiansky hrad po novom vyvezie z centra mesta i turistický vláčik, ktorý dostal meno Matúš Čák, 30. mája 2021 v Trenčíne. Nová atrakcia začala fungovať tento víkend. Okrem sídla Matúša Čáka Trenčianskeho zavedie turistov i do rekreačnej zóny Ostrov. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Vláčik bude jazdiť celé leto, každý deň od 9.00 do 21.00 h.

Trenčín 29. mája (TASR) - Návštevníkov na Trenčiansky hrad po novom vyvezie i turistický vláčik. Nová atrakcia začala fungovať tento víkend. Okrem sídla Matúša Čáka Trenčianskeho zavedie turistov i na športovo-rekreačný areál.

Turistický vláčik dostal meno Matúš Čák. "Vláčik je určený všetkým, ale hlavne Trenčanom, keďže im niečo také chýbalo," povedala za prevádzkovateľa turistickej atrakcie Zuzana Ludvigová.

Vláčik bude podľa nej jazdiť celé leto, každý deň od 9.00 do 21.00 h. "Máme dve základné trasy, jedna vedie na Brezinu a druhá na Ostrov. Súčasťou oboch trás je i okruh centrum," doplnila s tým, že vlak počas svojej cesty na Brezinu musí podľa Ludvigovej prekonať i stúpanie 14,5 percenta. "Má dva vozne, pričom do každého z nich sa zmestí 28 ľudí, naraz ich tak odvezie 56," dodala.