Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Leto v trnavskom regióne odštartujú pestrými podujatiami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

V piatok Garden party na korze po dvojročnej pauze prinesie rytmy latina.

Trnava 30. júna (TASR) - Letné prázdniny v regióne Trnava začnú podujatiami v piatok 1. júla, ktoré budú pokračovať aj počas víkendu. V Trnave sa uskutoční Garden Party na korze a Trnavská bábkarská šnóra, vo Vrbovom festival Vrbovské vetry a v okolitých obciach pripravili tiež program pre obyvateľov. Informoval o tom zastupujúci riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism Alexander Prostinák.

V piatok Garden party na korze po dvojročnej pauze prinesie rytmy latina. Program pre menších i väčších tanečníkov bude pripravený od 19.00 h. Okrem hudby a tanca sa účastníci môžu tešiť aj na dobré jedlo a letné nápoje. Rošindolský trh v obci Ružindol je obľúbeným podujatím aj pre Trnavčanov i obyvateľov regiónu, začne sa o 17.00 h. "Návštevníci lokálneho trhu si môžu vychutnať pohár vína priamo od producentov, alebo zakúpiť domáce pečivo či ovocie a zeleninu," pozýva Prostinák. Séria predstavení pre deti Trnavská bábkarská šnóra bude v Dome hudby M. Schneidera Trnavského od piatka do nedele (3.7.). Prvým predstavením je o 16.00 h Šaško a kráľ.

Festival Vrbovské vetry odštartuje v sobotu (2.7.) o 13.14 h. Medzi vystupujúcimi kapelami na štadióne vo Vrbovom nebudú chýbať Korben Dallas, Slobodná Európa, Chiki liki tu-a, Orchester Jeana Valjeana a ďalšie.

Bielokostolský pivofest začne o 15.00 h v obci Biely Kostol, návštevníci budú môcť ochutnať dvadsať druhov súkromných remeselných pív.

Leto na korze v Trnave bude v sobotu pokračovať koncertom speváka Marka MacDee a v nedeľu predstavením venovanému deťom v podaní Divadla Agapé. Podujatia sú zadarmo.