Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

VIDEO: Na Kojšovskú hoľu vás vyvezie Skibus

Na snímke slávnostné predstavenie nového skibusu na Kojšovskú hoľu v Zlatej Idke 26. januára 2022 v okrese Košice – okolie na parkovisku pod Kojšovskou hoľou. Foto: TASR František Iván

Kojšovská hoľa je od Košíc vzdialená 30 kilometrov a u návštevníkov je čoraz obľúbenejšia, záujmu sa teší aj v aktuálnom zimnom období.

Košice 26. januára (TASR) - Na Kojšovskú hoľu začal premávať Skibus, vypravovať ho budú pravidelne počas víkendových a prázdninových dní. TASR o tom informovala krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).

"Skibus ide každú sobotu, nedeľu a počas prázdnin - či už jarných, alebo teraz polročných. Ľudia odchádzajú z parkoviska dole v obci Zlatá Idka, vyvezú sa na Chatu Erika a môžu absolvovať zimné zážitky. Skibus odchádza v hodinovom intervale, o 7.30, 8.30, 9.30, 10.30 a 11.30 h. Posledný sa z Chaty Erika vracia naspäť o 14.00 h," povedala výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková. Prvý Skibus s prepravnou kapacitou 18 osôb na Kojšovskú hoľu vypravili minulú sobotu (22. 1.). Podľa predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku má premávať do konca marca.



Kojšovská hoľa je od Košíc vzdialená 30 kilometrov a u návštevníkov je čoraz obľúbenejšia, záujmu sa teší aj v aktuálnom zimnom období. Okrem možnosti nenáročnej zimnej turistiky a sánkovania ponúka aj upravované bežkárske trate. "V prípade priaznivých snehových podmienok bežkárske trate pravidelne upravujeme a návštevníci tak majú možnosť zvoliť si na základe svojich preferencií a fyzických zdatností niektorý z troch certifikovaných okruhov v dĺžke dva, tri alebo päť kilometrov," spresnila aktívna bežkárka a dobrovoľníčka z Kojšovka – bežkárske trate Radka Kovaľ Mazáková.

Cestujúci si môžu lístok na Skibus zakúpiť na konkrétny čas online, v regionálnom informačnom bode na Hlavnej ulici alebo osobne u sprievodcu Skibusu. Jeho súčasťou je aj prívesný vozík, ktorý slúži na bezpečné umiestnenie lyží a saní. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke vylety.kosiceregion.com.