Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Návštevníci Oravského hradu zažijú Noc krvavej grófky

Na archívnej snímke Oravský hrad. Foto: TASR Miroslava Mlynárová

Podujatie nie je vhodné pre deti mladšie ako 15 rokov. Vstupy budú každých 15 minút.

Oravský Podzámok 30. júna (TASR) - Prvá nočná prehliadka letných prázdnin na Oravskom hrade vyrozpráva príbeh krvavej grófky Alžbety Báthoryovej, zapísanej v Guinessovej knihe rekordov. Uskutoční sa v piatok 2. júla od 21.00 h. Správcovské Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava o tom informuje na oficiálnej webovej stránke.

"Počas nočnej prehliadky hradu ukážeme, aký bol život grófky Báthory. Budeme sa s ňou zabávať, tešiť, smútiť i žialiť. Návštevníkov čaká napínavá atmosféra, divadelné, hudobné či tanečné vystúpenia a nebude chýbať ani zábava a strach," uvádza múzeum na stránke. Podujatie nie je vhodné pre deti mladšie ako 15 rokov. Vstupy budú každých 15 minút.

Oravský hrad, vybudovaný na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako "orlie hniezdo", je jednou z turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Turzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.