Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Tohtoročná letná sezóna na Liptove bude najmä o bicyklovaní

Foto: Ilustračné foto: TASR/Miroslav Košírer

V regióne sa počas najbližších mesiacov sústredia najmä na e-cyklistiku. Cieľom je sprostredkovať návštevníkom atrakcie, ktoré lemujú stovky kilometrov liptovských cyklotrás.

Liptovský Mikuláš 3. júna (TASR) – Cyklistika bude ústredným motívom tohtoročnej letnej turistickej sezóny v regióne Liptov. Jej otvorenie plánujú najbližšiu sobotu 6. júna v areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši.

"Bude to iné otvorenie sezóny ako všetky pred ním, no iná bude aj celá letná sezóna a cestovný ruch. Napriek tomu veríme, že symbolicky naštartujeme úspešné leto pre Liptov aj všetkých návštevníkov. Očakávame, že leto bude patriť najmä domácim Slovákom," povedala manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

V regióne sa počas najbližších mesiacov sústredia najmä na e-cyklistiku. Cieľom je sprostredkovať návštevníkom atrakcie, ktoré lemujú stovky kilometrov liptovských cyklotrás. "Hornatý Liptov sa stáva e-bike regiónom vďaka postupnej inštalácii 16 kusov elektronabíjacích staníc naprieč celým regiónom a spolupráci s e-bike požičovňami na Liptove," doplnila manažérka liptovskej OOCR.