Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Bežkári si môžu užiť prvé metre trasy v Demänovskej Doline

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bežkárske trasy v Jasnej pripravuje stredisko v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

Demänovská Dolina 3. decembra (TASR) – Prvé metre bežkárskych tratí sprístupnili v piatok okolo nádrží v lokalite Zadné vody v Demänovskej Doline. Okruh meria jeden kilometer a jeho vznik umožnilo nedávne sneženie v Nízkych Tatrách. TASR o tom informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts.

"Upravená stopa je pripravená pre fanúšikov bežiek, ako priestor pre individuálny šport v prírode. S pribúdajúcim snehom budeme dopĺňať pre bežkárov ďalšie trasy," uviedol riaditeľ tamojšieho lyžiarskeho strediska Jiří Trumpeš.

Bežkárske trasy v Jasnej pripravuje stredisko v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. "Náš horský región je známy nielen kvalitnými zjazdovkami, ale aj veľmi dobrými podmienkami na bežecké lyžovanie. Vidíme v ňom veľký potenciál, a preto iniciujeme vznik nových tratí a dlhodobo podporujeme aj úpravu trás a novú infraštruktúru v ich okolí," povedala riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková.