Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Poprade pripravujú workshop venovaný cestovnému ruchu

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Nultý ročník podujatia má za cieľ vytvoriť priestor pre odbornú diskusiu na rôzne témy z tejto oblasti.

Poprad 5. októbra (TASR) – V Kine Tatran v Poprade sa v stredu 12. októbra uskutoční workshop cestovného ruchu. Nultý ročník podujatia má za cieľ vytvoriť priestor pre odbornú diskusiu na rôzne témy z tejto oblasti.

„Workshop bude prebiehať formou odborných príspevkov a následnej diskusie k uvedeným témam. Súčasťou bude prezentácia príkladov z praxe,“ priblížil komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

Program je od 9.00 h rána rozdelený do troch okruhov. Prvým je mestský turizmus, kde bude odprezentované nielen to, ako sa produkt mestského turizmu tvorí, ale účastníci podujatia sa dozvedia aj o inteligentných mestách a bude im predstavený aj model mestského turizmu v meste České Budejovice.

V druhom okruhu bude workshop zameraný na cestovný ruch, ktorý je aj o komercii a zdroji príjmov. Ján Závadský z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici bude rozprávať o slovenskom systéme kvality služieb v cestovnom ruchu a získaní značky kvality. Odznie aj prednáška na tému Kvalita poskytovaných služieb je konkurenčnou výhodou pre každé zariadenie cestovného ruchu. Poslednou oblasťou, ktorou sa workshop bude zaoberať, je prezentácia festivalu horských filmov.