Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

PROJEKT HUMNOKEMP: Vstúpil do tretej sezóny, ponúka 40 miest na oddych

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počas prvej sezóny v roku 2020 začínal tento projekt so siedmimi humnami, minulý rok už uzatvárali sezónu s približne 40 humnami.

Zvolen 24. mája (TASR) – Projekt trávenia dovoleniek na súkromných záhradách a lúkach Humnokemp vstúpil do svojej tretej sezóny. Iniciátori tohto projektu majú aktuálne v ponuke 40 miest po celom Slovensku, ktoré môžu záujemcovia o túto formu trávenia voľného času okamžite využívať.

"Očakávame, že túto sezónu pribudnú ešte ďalšie miesta. Novinky plánujeme aj v spolupráci s obcami. Naša platforma je stále otvorená a majitelia nových priestorov na kempovanie na súkromí sa nám môžu stále hlásiť," uviedla pre TASR Kristína Maur z humnokemp.sk.

Počas prvej sezóny v roku 2020 začínal tento projekt so siedmimi humnami, minulý rok už uzatvárali sezónu s približne 40 humnami. "Minuloročnú sezónu sme mali aj niekoľkonásobne viac rezervácií ako prvý rok," pripomenula Maur.

Najobjednávanejšie humno bolo podľa nej pri Richňavskom jazere. Navštívilo ho už viac ako 100 záujemcov. Obľúbené boli aj humná na farmách s možnosťou raňajok z domácich produktov.

"Už počas tejto sezóne badáme, že naši kempisti nečakajú na letné mesiace, ale začali s kempovaním už na jar. Zaznamenali sme už aj rezervácie počas zimy, ale viac sa začalo kempovať od Veľkej noci," uviedla Maur. Podľa nej ľudí na tomto spôsobe trávenia voľného času láka najmä spontánne a jednoduchšie plánovanie voľného času a, samozrejme, relax v prírode.