Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Turka pred vyhostením umiestnia do karantény

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Muža hraničiari kontrolovali na prístupovej ceste k hranici v blízkosti Zbojského potoka, v katastrálnom území obce Ulič, okres Snina.

Sobrance 31. marca (TASR) – Občana Turecka, zadržaného v pondelok popoludní hraničiarmi v blízkosti slovensko-ukrajinskej hranice, ktorý sa na území Slovenska nachádzal neoprávnene, umiestnia pred vyhostením do policajnej karanténnej miestnosti v Sečovciach. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Ako uviedla, Turka hraničiari kontrolovali na prístupovej ceste k hranici v blízkosti Zbojského potoka, v katastrálnom území obce Ulič, okres Snina. Pri lustrácii zistili, že vonkajšiu hranicu s Ukrajinou prekročil neoprávnene mimo hraničný priechod a na území Slovenska sa zdržiaval bez povolenia príslušných orgánov.

"Z uvedeného dôvodu bol administratívne vyhostený s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na dobu piatich rokov. Policajti cudzinca zaistili za účelom zabezpečenia výkonu rozhodnutia o administratívnom vyhostení," doplnila Kopernická s tým, že na základe rozhodnutia regionálneho hygienika ministerstva vnútra cudzinca v utorok eskortujú do karanténnej miestnosti Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov Sečovce.