Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Turkov nasnímaných kamerami zadržali 140 metrov od hranice

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Policajti vydali cudzincom rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na obdobie troch rokov.

Nižné Nemecké 14. mája (TASR) - Dvojicu štátnych príslušníkov Turecka, ktorých pri nelegálnom vstupe na územie Slovenskej republiky nasnímali kamery, zadržali hraniční policajti vo vzdialenosti 140 metrov od vonkajšej hranice. O zásahu v katastri obce Nižné Nemecké v okrese Sobrance TASR informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Agnesa Kopernická.

Ako uviedla, prekročenie hranice neznámymi osobami zaznamenali monitorovacie kamery v utorok 11. mája v popoludňajších hodinách. "Na miesto boli okamžite vyslané hliadky. Krátko po incidente kontrolovali policajti oddelenia hraničnej kontroly PZ Vyšné Nemecké v pôsobnosti RHCP Sobrance približne 140 metrov od vonkajšej hranice dvoch štátnych príslušníkov Turecka a predviedli ich na oddelenie," priblížila. Turci absolvovali RT-PCR test na ochorenie COVID-19 s negatívnym výsledkom.

Policajti vydali cudzincom rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ na obdobie troch rokov. "Dňa 13. mája boli obaja na základe dohody Európskeho spoločenstva a vlády Ukrajiny o readmisii osôb odovzdaní príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny," doplnila Kopernická.