Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

TV WYWAR považuje vyjadrenia poslankyne Ľ. Mičovej za nepravdivé

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Poslankyňa tvrdila, že jedno natáčanie vychádza na sumu 1000 eur.

Holíč 8. decembra (TASR) – Spoločnosť TV WYWAR odmieta kritiku holíčskej mestskej poslankyne Ľudmily Mičovej v súvislosti s výrobou relácií pre mesto Holíč. Jej nedávne tvrdenia o neprimeraných nákladoch na výrobu televíznych vstupov označil jej konateľ Milan Mikota za nepravdivé.

Poslankyňa tvrdila, že jedno natáčanie vychádza na sumu 1000 eur. "Nie sú nám jasné dôkazné prostriedky, na základe ktorých poslankyňa dospela k uvedeným záverom, pretože uvedené tvrdenia sú nepravdivé, nezodpovedajúce skutkovému stavu, ničím nepodložené, ktoré však zverejnením negatívne a hrubo zasahujú do podnikateľskej činnosti, dobrého mena a povesti spoločnosti a negatívne ovplyvňujú verejnú mienku," povedal Mikota.

Ako doplnil, spoločnosť má na výrobu spravodajstva a zabezpečenie odvysielania spravodajsko-publicistických reportáží zmluvu s mestom, ktorá je prístupná na webe mesta spolu s dodatkami. "V uzatvorenej zmluve je dohodnutá a podpísaná fakturačná jednotka, ktorou je minúta vyrobenej a odvysielanej relácie, a nie vstup ako uviedla poslankyňa. V roku 2021 bolo vyrobených 116 reportáží v celkovej dĺžke 12 hodín, 3 minúty a 53 sekúnd. Bolo zabezpečené ich odvysielanie vrátane repríz podľa schválenej programovej štruktúry vysielateľa," uviedol Mikota.

Spoločnosť tiež poukázala, že rok 2021, ktorý spomínala poslankyňa, poznamenali pandemické opatrenia, čo zásadne obmedzilo kultúrny a spoločensky život v meste. "Napriek tomu si spoločnosť záväzky voči mestu splnila a v rámci pomoci občanom mesta v týchto ťažkých situáciách bezodplatne vyrobila a odvysielala priame prenosy z veľkonočných bohoslužieb jednotlivých cirkví v meste a ďalšie aktuálne informácie," zhrnul konateľ spoločnosti.