Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Týždeň knižníc v Nových Zámkoch ponúkne podujatia pre deti

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

V poradí 24. ročník podujatia otvorí prehliadka v prednese poézie a prózy detí predškolského veku s názvom Mám básničku na jazýčku.

Nové Zámky 6. marca (TASR) - V novozámockej knižnici Antona Bernoláka sa v pondelok začali aktivity venované Týždňu slovenských knižníc. V poradí 24. ročník podujatia otvorí prehliadka v prednese poézie a prózy detí predškolského veku s názvom Mám básničku na jazýčku.

Ako informovali organizátori, na podujatí vystúpia deti z materských škôl na území mesta, ktoré svoje recitátorské umenie predvedú pred odbornou porotou. "Toto obľúbené podujatie organizujeme po dvojročnej prestávke vyvolanej pandémiou," pripomenula pracovníčka knižnice Natália Nagyová.

V novozámockej knižnici ponúknu počas týždňa podujatia aj pre žiakov základných (ZŠ) a stredných škôl. "Pre stredoškolákov je 8. marca pripravená beseda s obľúbenou autorkou pre mladých Viktóriou Dominovou. O deň neskôr sme pre žiakov prvého stupňa (ZŠ) pripravili otvorenie výstavy známeho ilustrátora Miroslava Regitka. Žiakom druhého stupňa je 10. marca určená prednáška o hoaxoch a dezinformáciách," uviedla Nagyová.