Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Týždeň slovenských knižníc ponúkne Nitranom aj ekologický program

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

O klimatických zmenách na Slovensku bude hovoriť Andrej Tárnik z Ústavu krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Nitra 1. marca (TASR) – Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre ponúka v utorok svojim čitateľom ekologický program. V rámci Týždňa slovenských knižníc si môžu vypočuť dve online prednášky a vidieť dva dokumentárne filmy s environmentálnou tematikou.

O klimatických zmenách na Slovensku bude hovoriť Andrej Tárnik z Ústavu krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre. „Ďalšie odborníčky z SPU, Soňa Bellerová a Katarína Melichová, zasa predstavia projekt IN_HABIT (Horizont 2020), ktorého cieľom je transformácia verejných priestranstiev na osi park na Sihoti - priemyselný park - Drážovce,“ uviedla knižnica.

Tá počas utorkového programu ponúkne aj dvojicu dokumentárnych filmov. „Vysvetlia, prečo došlo ku klimatickej zmene, i to, ako možno zveľaďovať naše regióny vďaka komunitou vedenému miestnemu rozvoju,“ informovala knižnica.