Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

U zamestnanca ružomberskej radnice potvrdili nákazu COVID-19

Na snímke erb mesta Ružomberok 22. novembra 2018. Foto: TASR Miroslava Mlynárová

Pozitívny zamestnanec mesta je momentálne v domácej karanténe.

Ružomberok 18. augusta (TASR) – Nákazu novým koronavírusom potvrdili u jedného zo zamestnancov ružomberskej radnice. Hovorca primátora Viktor Mydlo informoval, že ide o člena vedenia mesta. Mestský úrad je v utorok zatvorený.

"Zasadalo krízové vedenie mesta, ktoré sa zhodlo na prinavrátení pôvodného režimu, ktorý pozostáva zo zmeny stránkových dní, zmeny vstupu do budovy a prijatia epidemiologických opatrení," priblížil Mydlo.

Po novom sú stránkové dni na radnici v pondelok, stredu a piatok. Vstup do budovy je možný len z bočného vchodu. Každému, kto do úradu vstúpi, odmerajú telesnú teplotu a zaevidujú jeho údaje a dôvod návštevy. "Zároveň sme objednali aj dezinfikovanie interiéru budovy," dodal hovorca.

Člen vedenia mesta je momentálne v domácej karanténe. Všetci zamestnanci mestského úradu sú nahlásení Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši, v najbližšom čase ich otestujú. V karanténe zatiaľ neostávajú. "Primátora mesta Igora Čombora a jeho najužší tím už testovali," uviedol Mydlo s tým, že výsledky budú známe v utorok popoludní.

Ružomberský primátor nemá koronavírus, výsledky testovania sú negatívne


Ružomberský primátor Igor Čombor nemá nový koronavírus. Výsledky utorňajšieho testovania boli negatívne. TASR o tom informoval hovorca primátora Viktor Mydlo. Šéfa radnice testovali po tom, ako sa nákaza potvrdila u jedného z členov vedenia mesta.

Pozitívny zamestnanec mesta je momentálne v domácej karanténe. Všetci ďalší zamestnanci mestského úradu sú nahlásení Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši, v najbližšom čase ich otestujú. V karanténe zatiaľ neostávajú.

V súvislosti s výskytom nákazy je mestský úrad v utorok zatvorený. Zasadlo aj krízové vedenie mesta, ktoré sa zhodlo na opätovnom zavedení pôvodného protiepidemiologického režimu na radnici. Mestský úrad tak bude poskytovať len nevyhnutné služby počas stránkových dní.