Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Účastníci cyrilo-metodskej púte prejdú pešo vyše 200 kilometrov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Organizátorom putovania je Združenie Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje, mesto Nitra, Nitriansky samosprávny kraj a ďalšie subjekty na trase.

Velehrad/Nitra 3. júna (TASR) - Z moravského Velehradu do Nitry budú putovať veriaci, aby si uctili pamiatku svätých Cyrila a Metoda. Od 27. júna do 5. júla prekonajú pútnici pešo viac ako 200 kilometrov.

Organizátorom putovania je Združenie Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje, mesto Nitra, Nitriansky samosprávny kraj a ďalšie subjekty na trase. "Účastníkov bude viesť Petr Hirsch, ktorý má bohaté skúsenosti z rôznych pútnických trás v Česku i v zahraničí. Pútnikov na trase čaká bohatý kultúrno-historický program a zastávky na významných miestach spojených s cyrilo-metodskou tradíciou a históriou," uviedli organizátori.

Putovanie sa skončí v Nitre 5. júla v posledný deň slávností Nitra, milá Nitra. Práve v tento deň sa mesto pod Zoborom stáva každoročne cieľom pútnikov z celého Slovenska, ktorí sem prichádzajú na tradičnú celonárodnú púť ku cti sv. Cyrila a Metoda.