Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Účastníkom Festivalu dobrej nádeje tlieskajú návštevníci jarmoku

ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Festival, ktorý je súčasťou jarmoku v Dunajskej Strede, dáva priestor hendikepovaným ľudom, aby ukázali svoj talent.

Dunajská Streda 20. septembra (TASR) - Súčasťou tradičného Žitnoostrovského jarmoku, ktorý sa koná v Dunajskej Strede v dňoch 20. až 23. septembra, je aj V. ročník Festivalu dobrej nádeje. TASR informovala riaditeľka dunajskostredského Žitnoostrovského osvetového strediska Jana Svetlovská.

"Opäť sme pripravili podujatie, ktoré sa udomácnilo na jednom z pódií Žitnoostrovského jarmoku," uviedla riaditeľka s tým, že v spolupráci so sociálnymi ústavmi, detskými domovmi v okrese zabezpečili pestrý program pozostávajúci z hudby, spevu a tanca zdravotne a mentálne postihnutých ľudí, ale aj umelcov, ktorí tento festival pravidelne podporujú.

Festival je príležitosťou pre všetkých. "Na pódiu dávame priestor ľuďom, ktorí žijú s hendikepom, aby predviedli svoje majstrovstvá. Je to príležitosť pre nás zdravých, aby sme poznávali týchto ľudí, aby sme ich prijali medzi seba aspoň svojou pozornosťou a potleskom," vysvetlila Svetlovská s tým, že podujatie každoročne ponúka možnosť prezentácie talentov z radov ťažko postihnutých.

Mesto Dunajská Streda poskytuje festivalu pódium, na ktorom vystupujú jednotlivci i kolektívy so svojimi tancami, spevom či recitáciou. "Na spestrenie sa nám podarí vždy zabezpečiť aj profesionálnych umelcov či vynikajúce amatérske súbory," podotkla riaditeľka. V programe vystúpi asi 80-90 účinkujúcich.