Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Učiteľov podporilo na Hlavnej ulici v Košiciach 30 študentov

Protestné zhromaždenie učiteľov a zamestnancov školstva Foto: TASR/Milan Kapusta

Študenti na stretnutí niesli transparenty s nápismi "Vážime si vás" a "Sme s vami".

Košice 12. decembra (TASR) – Vyjadriť podporu učiteľom v ich snahách o zlepšenie podmienok v školstve prišlo dnes na Hlavnú ulicu v Košiciach približne 30 študentov stredných škôl. Výzvu na účasť na zhromaždení zverejnili cez facebook skupina študentov z Gymnázia Tomáša Akvinského.

"Chceme upozorniť slovenskú spoločnosť na nízke morálne a finančné ohodnotenie učiteľov vzhľadom na dôležitosť ich povolania. Ďalej chceme vyjadriť pozitívnu skúsenosť s prácou našich učiteľov a s ich prínosom pre spoločnosť," uviedol študent Viktor Futó. Pre novinárov pripustil, že sa čakala väčšia účasť, hlavná však podľa neho bola myšlienka akcie.

Študenti na stretnutí niesli transparenty s nápismi "Vážime si vás" a "Sme s vami". Organizátori zdôraznili, že iniciatíva na zhromaždenie vyšla spontánne z ich strany a neboli nikým zneužití. "Myšlienka vzišla od nás, učitelia sa o nej dozvedeli až od nás v utorok," povedal študent Gymnázia T. Akvinského Adam Šoltés.

Na zhromaždenie prišlo aj niekoľko učiteľov. "Veľmi sa mi to páči, vidím v tom takú veľkú nádej, že títo mladí ľudia majú svoju názor a chcú ho prezentovať. Nás veľmi teší, že si vážia našu prácu a chcú nás podporiť," povedala pre novinárov učiteľka gymnázia.