Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

UKF darovala počítače pre študentov zo sociálne znevýhodnených rodín

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa Viktora Teru je pre mnohých študentov zo sociálne znevýhodnených rodín počítač nedosiahnuteľným snom.

Nitra 1. decembra (TASR) – Desať študentov zo sociálne odkázaných rodín získa počítač, ktorý budú môcť využívať na vzdelávanie. Organizácii Roma Education Fund (REF) darovala počítače Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre.

REF bude darované počítače požičiavať študentom z marginalizovaných komunít. „Budú môcť vďaka tomu pokračovať v štúdiu. Ďakujem za to, že sa nebudú cítiť menejcenní a nebudú sa musieť s hanbou ospravedlňovať za neúčasť na hodinách. Ďakujem za skvelý pocit z toho, že na nich myslia ľudia z uznávanej univerzity,“ povedal národný facilitátor a fundraiser pre REF Slovensko Viktor Teru, ktorý je zároveň doktorandom Ústavu romologických štúdií na UKF.

Podľa jeho slov je pre mnohých študentov zo sociálne znevýhodnených rodín počítač nedosiahnuteľným snom. „V posledných týždňoch dostávam denne desiatky prosieb o pomoc od stredoškolských študentov. Potrebujú počítač, aby sa mohli trénovať v prstoklade, robiť domáce úlohy a pripájať sa na online hodiny,“ dodal Teru.