Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Ukončenie sezóny v Bojniciach okorení zápis sokoliarstva do UNESCO

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Sprievod sokoliarov sa začne v piatok o 19.00 h, podujatie bude pokračovať v sobotu (1. 10.) o 12.00 h na prírodnom amfiteátri sokoliarov Aquila.

Bojnice 30. septembra (TASR) - Ukončenie letnej turistickej sezóny v Bojniciach bude tento rok spojené s oslavou zápisu sokoliarstva - živého dedičstva ľudstva na reprezentatívny zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Podujatie sa začne v piatok večer sprievodom sokoliarov s dravcami a fakľami po Hurbanovom námestí. TASR o tom informoval vedúci sokoliarov Aquila z Bojníc Jozef Tomík.

Sprievod sokoliarov sa začne v piatok o 19.00 h, podujatie bude pokračovať v sobotu (1. 10.) o 12.00 h na prírodnom amfiteátri sokoliarov Aquila. V programe sa predstavia sokoliari z celého Slovenska či kaukliar z Ostravy. Návštevníci tiež uvidia šermiarske vystúpenia a dobové paródie.

Podujatie pripravili sokoliari Aquila z Bojníc a Slovenský klub sokoliarov pri Slovenskej poľovníckej komore s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR a Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región.