Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Ukončili vyšetrovanie zrážky rýchlika a nákladného auta na Spiši

Ilustračné foto Foto: TASR

Z vozidla stihol včas vystúpiť vodič aj jeho spolujazdec, pri nehode nikto nezomrel, len jeden cestujúci v rýchliku utrpel ľahké zranenia.

Spišské Tomášovce 16. septembra (TASR) - Polícia v týchto dňoch ukončila vyšetrovanie zrážky rýchlika a nákladného auta, ku ktorej došlo približne pred rokom na železničnom priecestí v katastrálnom území Spišské Tomášovce. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová uviedla, že vyšetrovateľ v tejto veci zastavil trestné stíhanie.

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania vodič nákladného motorového vozidla vošiel s vozidlom na železničné priecestie vybavené technickým zabezpečovacím zariadením. Tam však z dôvodu technickej poruchy vozidlo zostalo stáť. Do takto stojaceho auta narazil prichádzajúci rýchlik smerujúci od Spišskej Novej Vsi. Výsledkom zrážky bola totálna deformácia nákladného motorového vozidla, značné poškodenie rušňa rýchlika, prvého a druhého vozňa, tretí a ďalšie vozne boli poškodené len povrchovo," uviedla hovorkyňa. Z vozidla stihol včas vystúpiť vodič aj jeho spolujazdec, pri nehode nikto nezomrel, len jeden cestujúci v rýchliku utrpel ľahké zranenia. Celková škoda, ktorá pri nehode vznikla, bola vyčíslená približne na 1,5 milióna eur.

Na základe rozsiahleho vyšetrovania, získaného dôkazového materiálu a znaleckého dokazovania podľa hovorkyne vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi trestné stíhanie, ktoré bolo začaté za prečin všeobecného ohrozenia, uznesením zastavil. "Dôvodom je, že skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci," uzavrela.