Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Ukrajinskí zdravotníci by radi pracovali vo Fakultnej nemocnici Trnava

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Budeme sa snažiť vytvoriť im vhodné pracovné podmienky, preto verím, že spolupráca bude prínosná pre obe strany, uviedol k záujmu o pracovné miesta riaditeľ FN Vladislav Šrojta.

Trnava 31. marca (TASR) – O prácu vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava prejavilo od začiatku vojnového konfliktu na Ukrajine záujem 18 lekárov a 28 zdravotných sestier. Nemocnica podľa vyjadrenia hovorcu Mateja Martoviča s nimi komunikuje, aktuálne rieši potrebné zákonné náležitosti, ktoré sú uvedené v zákone lex Ukrajina.

Do vypuknutia vojny bolo vo FN zamestnaných päť lekárov a jedna zdravotná sestra z Ukrajiny. „Teší nás záujem ukrajinských občanov pracovať v našej nemocnici. Budeme sa snažiť vytvoriť im vhodné pracovné podmienky, preto verím, že spolupráca bude prínosná pre obe strany,“ uviedol k záujmu o pracovné miesta riaditeľ FN Vladislav Šrojta.

Žiadateľov z Ukrajiny po splnení formalít môže FN prijať na požadované pracovné miesta ako stážistov na maximálne obdobie 18 mesiacov. „Dávame však do pozornosti fakt, že ich môžeme prijať iba v prípade voľných pracovných miest,“ dodal hovorca. Trnavská nemocnica má v súčasnosti voľné pracovné pozície lekárov na rádiologickej klinike, klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny a chirurgickej klinike, tiež na hematologickom a otorinolaryngologickom oddelení.