Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 27. máj 2024Meniny má Iveta
< sekcia Regióny

Ulicami mesta Lučenec prejde hudobný fašiangový sprievod v maskách

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

O hudobný program a zábavu počas podujatia sa postarajú regionálne folklórne súbory, ľudová hudba či heligonkári z Novohradu.

Lučenec 7. februára (TASR) - Ulicami Lučenca prejde v piatok (9. 2.) hudobný fašiangový sprievod v maskách, ktorý bude súčasťou podujatia organizovaného Novohradským osvetovým strediskom v Lučenci. Fašiangy na osvete prinesú aj kultúrny program či viaceré sprievodné aktivity. TASR o tom informoval riaditeľ strediska Stanislav Spišiak.

Fašiangy na osvete majú do Lučenca priniesť rozlúčku s obdobím zábav, bálov a tancovačiek. Podujatie odštartuje o 15.30 h programom v obchodnom centre na Námestí republiky, ktoré bude aj začiatkom hudobného fašiangového sprievodu v maskách.

"Sprievod povedie ulicami mesta až do Novohradského osvetového strediska, kde bude pokračovať náš bohatý kultúrny program. Budeme veľmi radi, ak sa na pochode zúčastní aj široká verejnosť," priblížil Spišiak.

O hudobný program a zábavu počas podujatia sa postarajú regionálne folklórne súbory, ľudová hudba či heligonkári z Novohradu. Pripravená bude aj tradičná gastronómia tohto obdobia v podobe šišiek či zabíjačkových špecialít. Na návštevníkov budú čakať aj vyzdobené a nasvietené priestory historického nádvoria Novohradského osvetového strediska.

"Pre deti a v prípade záujmu aj pre dospelých sú pripravené aktivity v dielničke tradičných remesiel, ako práca s hlinou na hrnčiarskom kruhu a aj iné tradičné remeselné praktiky. Na záver podujatia pochováme basu a odprevadíme ju na 40-dňový odpočinok," dodal riaditeľ strediska.