Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Ulice miest bratislavského regiónu zaplavia ľudovky a tradície

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Tradičné Chodenie s betlehemom v podaní folklórnych súborov budú môcť ľudia vidieť v Prievoze a na Hlavnom námestí.


Bratislava 18. decembra (TASR) - Betlehem, kroje, ľudová hudba a tradície. To čaká obyvateľov a návštevníkov miest bratislavského regiónu od piatka do nedele (18.12.-20.12.). O víkendovom programe informovala dnes Mária Magdolen z Bratislava Region Tourism.

"Ľudové tradície sú to, čo nás Slovákov odlišuje od iných národov, čo nás robí výnimočnými. Zachovávanie zvykov je stále zdrojom inšpirácie a podujatia tohto víkendu to len potvrdzujú," povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Tradičné Chodenie s betlehemom v podaní folklórnych súborov budú môcť ľudia vidieť v Prievoze a na Hlavnom námestí. Živý betlehem sa predvedie na podujatí Ružinovská zima. Petržalka bude sviatočný čas vítať s Vianočným chorálom a poslednú adventnú nedeľu bude slávnosť zapaľovania sviec Svetlo pre Kráľovú.

Okrem toho čaká ľudí množstvo kultúrnych aj športových podujatí, novinky v jedení a dizajne. "Nenechajte si ujsť Vianočný pohár vína v Limbachu, tradičnú zabíjačku v Malackách či 9D kino počas Vianočných trhov obce Závod," doplnil výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.