Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na univerzite otvorili kútik pre deti zamestnancov a študentov

Na snímke dieťa kreslí počas otvorenia Detského centra Trpaslík pre deti zamestnancov a študentov Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela (EF UMB) v Banskej Bystrici, 9. marca 2017. Foto: TASR/Branislav Račko

Univerzita Mateja Bela je prvou, ktorá poskytuje takúto službu.

Banská Bystrica 9. marca (TASR) – Ekonomická fakulta Univerzity Mateja Bela (EF UMB) v Banskej Bystrici je prvou na Slovensku, kde jej zamestnanci a študenti môžu umiestniť svoje ratolesti do detského kútika. Detské centrum Trpaslík s kapacitou 25 detí otvorili dnes v priestoroch fakulty pri príležitosti 40. výročia jej vzniku. Pre TASR to uviedla Mária Murray Svidroňová, výkonná riaditeľka občianskeho združenia ZADOBE, ktoré tento projekt realizuje v spolupráci s fakultou.

Kútik, v ktorom majú aktuálne 14 detí, vznikol v priestoroch schátranej posilňovne. Na veselé miesto pre najmenších ho premenili dobrovoľníci a finančne podporila Nadácia pre deti Slovenska.



"EF UMB je prvou, ktorá poskytuje túto službu. Umožníme tým najmä pracujúcim a študujúcim matkám skorší návrat do práce a k štúdiu. Veríme, že tak prispejeme k vyvažovaniu profesného a osobného života," konštatovala Murray Svidroňová.



"Oceňujem aktivity Ekonomickej fakulty našej univerzity poskytnúť jej zamestnancom aj takéto neštandardné služby. Kútiku želám dlhé a úspešné fungovanie a veľa spokojných detských zákazníkov a mamičiek," zdôraznil rektor UMB Vladimír Hiadlovský.