Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Umelé klzisko na Hlavnej ulici v Košiciach cez zimu nebude

Na umelý ľad mesto nemá peniaze. Možností na verejné korčuľovanie je ale v Košiciach viac. Napríklad areál na Alejovej ulici.

Košice 1. decembra (TASR) – Klzisko na košickej Hlavnej ulici túto zimu pre verejné korčuľovanie k dispozícii nebude. Pred rokom mali Košičania možnosť zdarma využiť v centre plochu so suchým ľadom o rozmeroch 16x8 metrov.

"Vlani to bolo pri príležitosti 90. výročia ľadového hokeja v Košiciach, tento rok sme do toho už nechceli ísť," uviedla pre TASR hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová. Mesto na podobné klzisko samo nemalo peniaze a získané prostriedky vlani stačili len na menšiu plochu s umelým ľadom, čo sa podľa hovorkyne veľmi neosvedčilo.

Košičania však budú mať viacero príležitostí na verejné korčuľovanie. K použitiu je už napríklad ľadová plocha o rozmeroch 40x20 metrov v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici. Pre korčuliarov je vo vyhradených hodinách od stredy do nedele, cez zimné prázdniny každý deň. Tento týždeň si ju prvýkrát mimoriadne vyskúšali školáci počas štrajku učiteľov. V piatok 7. decembra sa tu od 16.00 do 18.00 h uskutoční pre malých aj veľkých športovo-kultúrne podujatie Mikuláš na ľade.

Vznik a prevádzka rôznych otvorených klzísk bude závisieť od vývoja počasia.