Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Vo veku 42 rokov zomrel starosta Bernolákova R. Červienka

Na archívnej snímke Richard Červienka. Foto: FB/Bratislavský kraj

V minulosti bol aj poslancom Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja.

Bernolákovo 17. augusta (TASR) – Vo veku 42 rokov zomrel starosta obce Bernolákovo Richard Červienka. Obec o tom informuje na svojom webe s tým, že starosta v utorok ráno prehral boj s chorobou.

Červienka sa narodil 31. januára 1979 v Lučenci. V Bernolákove v roku 2011 založil občianske združenie K Veci. Na poste starostu bol od roku 2014. V minulosti bol aj poslancom Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja.

Juraj Droba: Richard Červienka bol výraznou postavou komunálnej politiky v Bratislavskom kraji



Starosta Bernolákova Richard Červienka bol výraznou postavou komunálnej politiky v Bratislavskom kraji, keďže 'starostoval' druhej najväčšej obci na Slovensku. Uviedol to predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, ktorý vyjadril na sociálnej sieti sústrasť nad jeho úmrtím.

„Hoci bol pôvodom z Buzitky (okres Lučenec), získal si dôveru aj staročeklísanov, aj tých, ktorí sa do Bernolákova prisťahovali. Výborne sme spolupracovali. Pre obec toho robil veľa, namiesto problémov sa vždy sústredil na riešenia a jeho dobrá nálada a radosť z práce boli inšpiráciou aj pre mňa," skonštatoval Droba.

Úprimnú sústrasť rodine a priateľom zosnulého starostu, ale aj obyvateľom Bernolákova, vyjadrilo viacero susedných obcí i vedenie mesta Senec.

„Dnešná smutná správa mnou hlboko otriasla. Pozostalým a smútiacej rodine prajem úprimnú sústrasť. V tejto ťažkej chvíli som myšlienkami aj so zamestnancami a obyvateľmi obce Bernolákovo," uviedla starostka Chorvátskeho Grobu Vladimíra Vydrová.

Sústrasť vyjadrilo aj Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). Červienku označilo za symbol starostu, ktorého záujem o miestny rozvoj bol inšpiráciou pre iné samosprávy a ľudský prístup zdrojom pozitívnej energie pre mnohých ľudí. ZMOS taktiež spomenulo, že pred tým, než od roku 2014 zastával funkciu starostu, sa Červienka v obci výrazne angažoval rôznymi spoločenskými a komunitnými aktivitami.

„Aj počas 'starostovania' nezanevrel na divadelníctvo a neustále sa venoval ochotníckemu divadlu," poznamenalo združenie.