Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

UNB chce z eurofondov nakúpiť nové prístroje a modernizovať priestory

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na pracoviskách novorodeneckých oddelení majú pribudnúť nové resuscitačné lôžka, na gynekologických klinikách zase hybridné pôrodné lôžka.

Bratislava 27. januára (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) chce prostriedky z eurofondov využiť na nákup nových prístrojov či modernizáciu priestorov. Čerpať môže zdroje vo výške 18,5 milióna eur. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

"Tento projekt považujem za jedinečnú príležitosť pre masívnu obnovu prístrojového vybavenia, a tiež vybudovania nových, moderných priestorov, ktoré budú slúžiť pacientom a kvalita zdravotnej starostlivosti sa aj týmto posunie opäť o level vyššie," skonštatoval riaditeľ UNB Alexander Mayer.

Na viacerých oddeleniach už nové prístroje pribudli. "V priebehu niekoľkých týždňov nám budú dodané operačné mikroskopy, vyšetrovacie jednotky, a tiež zubolekárska zostava, ktorá bude súčasťou prístrojovej obnovy na klinike ústnej, čeľustnej a tvárovej chirurgie v nemocnici Ružinov," ozrejmila hovorkyňa.

Na pracoviskách novorodeneckých oddelení majú pribudnúť nové resuscitačné lôžka, na gynekologických klinikách zase hybridné pôrodné lôžka. Nemocnica v súčasnosti vyhodnocuje ponuky v súťaži verejného obstarávania na vybudovanie spondylochirurgie, nákup anesteziologických prístrojov a defibrilátorov. V januári chce tiež vyhlásiť ďalšie súťaže na endoskopické prístroje, sterilizačnú techniku, RTG prístroj či zariadenie kuchyne.