Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

UNB má nové prístroje a zariadenie takmer za 480.000 eur

Na snímke vchod do Univerzitnej nemocnice Bratislava, 29. mája 2018 v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Riaditeľka najväčšej slovenskej nemocnice Renáta Vandriaková priblížila, že modernizujú všetky nemocnice, ktoré sú súčasťou.

Bratislava 2. júna (TASR) – Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) má nové prístrojové vybavenie a zariadenie takmer za 480.000 eur, financované z kapitálových výdavkov Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR. Slúžiť bude gynekologicko-pôrodníckym klinikám. Modernizácia sa dotkla aj Kliniky úrazovej chirurgie Slovenskej zdravotníckej univerzity (SZU) a UNB. TASR o tom informovala hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Riaditeľka najväčšej slovenskej nemocnice Renáta Vandriaková priblížila, že modernizujú všetky nemocnice, ktoré sú súčasťou. Ide o stavebné úpravy alebo obnovu prístrojového vybavenia. "Postupnými krokmi v spolupráci s MZ SR sa najväčšia slovenská nemocnica stáva moderným miestom, kde sa pacientom dostáva kvalitná zdravotná starostlivosť poskytnutá špičkovými odborníkmi, ktorí v nemocnici pracujú," komentovala.

Kompletnou rekonštrukciou prešli aj klinika úrazovej chirurgie na bratislavských Kramároch, detské infekčné oddelenie a tiež oddelenie dlhodobo chorých. UNB nakúpila 20 kusov gynekologických vyšetrovacích kresiel, vyšetrovacie lôžka na ultrazvukové vyšetrenia a tiež operačné lampy. Rovnako pribudli dva špeciálne operačné stoly v hodnote takmer 352.000 eur a operačné vŕtačky, ktoré sú potrebné na vykonávanie špecializovaných operačných výkonov.